Ραντεβού 212 102 7959 6944915767 Αγίου Κωνσταντίνου 46 & Ηφαίστου 1, Μαρούσι info@kostaszahos.com

Τεχνική Διατήρησης του Αυχένα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΡΙΑΙΟΥ ΑΥΧΕΝΑ
Πηγαίνοντας την Ολική Αρθροπλαστική του Ισχίου Ένα Βήμα Πιο ΜπροστάΗ πραγματοποίηση ολικών αρθροπλαστικών του ισχίου με τεχνική διατήρησης του αυχένα σε νέους ασθενείς που πιθανών να χριαστούν μια η περισότερες αναθεωρήσεις στο μέλλον προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις κλασσικές μεθόδους και για τον λόγο αυτό αποτελεί την σύγχρονη τάση στην αντιμετόπιση της οστεοαρθρίτιδας σε ασθενείς κάτω των 65 ετών. Η ολική αρθροπλαστική του ισχίου που πραγματοποιείται με τη τεχνική διατήρησης του μηριαίου αυχένα περιγράφεται και ως μικρο-αρθροπλαστική (Microplasty ή Mini-hip).
 
 
Στην κλασσική ολική αρθροπλαστική το μηριαίο εμφύτευμα αποτελείται από ένα μακρύ στυλεό, ο οποίος τοποθετείται μέσα στον αυλό του εγγύς μηριαίου οστού μετά την αφαίρεση της κεφαλής και του αυχένα. Στην κορυφή του στυλεού τοποθετείται μια σφαίρα η οποία αντικαθιστά την μηριαία κεφαλή και αποτελεί την καινούργια αρθρική επιφάνεια. Αυτό το είδος της πρόθεσης έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά όταν χρειαστεί αλλαγή (αναθεώρηση) επειδή ένα μέρος του εγγύς μηριαίου οστού έχει αφαιρεθεί και το υπόλοιπο έχει χρησιμοποιηθεί με αποτέλεσμα να έχει αδυνατίσε, την καθιστά εργώδη και πολύ απαιτητική με μεγάλο χρόνο αποθεραπείας.
 
 MICROPLASTY | Τι είναι η μικρο-αρθροπλαστική του ισχίου
 
Ο όρος μικρο-αρθροπλαστική (microplasty ή mini-hip) έχει δοθεί σε μια μορφή ολικής αρθροπλαστικής του ισχίου όπου πραγματοποιείται με την χρήση ειδικών μηριαίων εμφυτευμάτων που έχουν ιδιαίτερα μικρό στυλεό.
 
Ο στόχος είναι να διατηρηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του μηριαίου οστού έτσι ώστε στο μέλλον να μπορεί να πραγματοποιηθεί μια κλασική ολική αρθροπλαστική.
 
Στην τεχνική αυτή ο αυχένα του μηριαίου παραμένει ανάπαφος και χρησιμοποιείται για την στήριξη των μικρών στυλεών ειδικής σχεδίασης. Με τον τρόπο αυτό το εγγύς μηριαίο παραμένει σχεδόν άθικτο.
 
 MICROPLASTY | Ποιά τα ωφέλη της μικρο-αρθροπλαστική του ισχίου
 
Το όφελος για τον ασθενή είναι πολύ μεγάλο γιατί έτσι αποφεύγει ένα εργώδες δεύτερο χειρουργείο με μεγάλο χρόνο αποθεραπίας.