Face Changing Cup

FACE CHANGING CUP IN HIP DYSPASIA
Μια Νέα και Καινοτόμος Μέθοδος για την Θεραπεία της Δυσπλασίας του Ισχίου


Πρόσφατα σε συνεργασία με τον Ορθοπαιδικό χειρουργό κ. Evert Smith του AOC στο Bristol αναπτύξαμε μια καινούργια χειρουργική τεχνική για την αντιμετώπιση της δυσπλασίας του ισχίου.
 
Αυτή βασίζεται στην χρήση ενός κυπελίου μοναδικής σχεδίασης που επιτρέπει την η τοποθέτηση της επενδυσης (επιφάνεια στήριξης) του κυπελίου στην ανατομική της θέση χωρίς να κάνει έκπτωση στην οστεο-ενσωμάτωση και χώρις την χρήση μοσχευμάτων.
 
 Μειονεκτήματα συμβατικών τεχνικών


Με τις συμβατικές τεχνικές η ανατομική ανακατασκευή της κοτύλης και τοποθέτηση τη επιφάνειας στήριξης στην σωστή της θεση (40-45 μοίρες κλίση) επιτυγχάνεται μόνο με:
 
1. την χρήση μοσχευματων ή
 
2. την τοποθετηση του κυπελίου χωρίς πληρη κάλυψη από οστό.
 
Το αποτέλεσμα είναι η μειωμένη πρωτοπαθή συγκράτηση και η συχνή χρήση βυδών για την ενύσχιση της πρωτοπαθούς συγκράτησης ή ανάγκη σταθεροποίηση της κοτύλης με χρήση οστικού τσιμέντου.
 
 Πλεονεκτήματα της τεχνικής με χρήση 15 Degree Face Changing Cup


Με την δικιά μας τεχνική και την χρήση της 15 Face Changing Cup επιτυγχάνεται η ανατομική ανακατασκευή του δυσπλαστικού ισχίου με:
 
1. Τοποθέτηση τη επιφάνειας στήριξης στην σωστή της θεση (40-45 μοίρες κλίση)
 
2. Πλήρη κάληψη του κυπελίου απο οστό
 
3. Μέγιστη πρωτοπαθή συγκράτηση του κυπελίου
 
4. Αποφυγή χρήσης μοσχευμάτων
 
H τεχνική αυτή έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία σε πάνω από 100 ασθενείς στο Bristol στο UK.
 
Η σωστή (ανατομική) τοποθέτηση του κυπελίου είναι ζωτικής σημασίας διότι κάθε απόκλιση από την ιδανική θέση έχει αρνητικό αντίκτυπο στην φορτίση του ισχίου και τελικά στην επιβίωση του εμφυτεύματος.